Crowd funding voor Afrikaanse artiesten


PERSBERICHT

Africa Unsigned en ASN Bank streven naar € 20.000

De ASN Bank en Africa Unsigned geven een Afrikaanse artiest via crowd funding kans geven op een doorbraak. Van 19 november tot en met 31 december 2010 kunnen geïnteresseerden online investeren in hun favoriete artiest. Wanneer het doel van 20.000 euro wordt gehaald, organiseert de ASN Bank begin 2011 een feest met de gekozen artiest in de hoofdrol.

De ASN Bank en Africa Unsigned geven een talentvolle Afrikaanse artiest kans op een doorbraak. In een online battle strijden zangeres Neema en de band Sauti Sol, beide uit Kenia, om investeringen van  geïnteresseerde muziekliefhebbers. Een van hen kan een minialbum opnemen en een concert geven in Nederland. Daar is 20.000 euro voor nodig.

De artiesten

De multitalenten van Sauti Sol, Bien-Aime Baraza, Willis Chimano, Delvin Mudigi en Polycarp Otieno, ontmoetten elkaar op de middelbare school. Zij begonnen als a-capellagroep. Na hun schooljaren maakten zij van muziek hun werk. Hun muziek heeft een duidelijke boodschap, verpakt in een hedendaagse Afrikaanse sound.

De Keniaanse Neema groeide zowel in de stad als op het platteland op. Na haar middelbare school studeerde ze media aan de universiteit. Daar ontdekte ze de liefde voor muziek. Haar stijl is een mix tussen gospel, pop en soul. Met haar muziek zet Neema zich in voor het welzijn van kinderen. Zij laat haar muziek spreken voor hen die dat niet kunnen.

Crowd funding

Crowd funding is een betrekkelijk nieuw fenomeen. Een groep mensen zamelt geld in om het kapitaal bijeen te brengen voor een project. In dit geval is het benodigde kapitaal 20.000 euro, waarmee een artiest een minialbum kan opnemen. Daar staan voordelen voor de investeerders tegenover. Zij ontvangen niet hun geld terug, maar krijgen wel de release van het album. Wie vijftien euro of meer stort, krijgt een of meer kaarten voor het feest dat de ASN Bank organiseert als het investeringsbedrag van 20.000 euro wordt gehaald.

Ook als het bedrag van 20.000 euro niet binnen komt, is deze actie goed voor de deelnemende artiesten. Zij ontvangen de investeringen die aan hen zijn gericht op hun Africa Unsigned-account. Dat brengt hen dichterbij hun kans op een doorbraak.

Over Africa Unsigned

www.africaunsigned.com heeft als doel middels crowd funding de onderbelichte bron van jong Afrikaans talent wereldkundig te maken. Artiesten worden geselecteerd door een muziekpanel bestaande uit o.a. Damon Albarn (Gorillaz, Blur), Baba Maal en Tony Allen (Fela Kuti). Het panel richt zich op “The New African Sound” en biedt muziekliefhebbers de mogelijkheid om al vanaf 1 dollar artiesten te sponsoren op weg naar een studio opname. 

Over de ASN Bank

Wie bankiert bij de ASN Bank, helpt een duurzame samenleving te bevorderen. ASN-klanten – ruim een half miljoen – kunnen sparen, betalen en beleggen met respect voor mens en milieu. De bank investeert hun geld in onder meer duurzame energie en eerlijke handel en investeert niet in bedrijven of overheden die bijvoorbeeld kinderarbeid toestaan of wapens produceren. Meer informatie: http://www.asnbank.nl.

Meer informatie over dit project: http://www.asnbank.nl/africaunsigned

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Africa Unsigned and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s