Mini Dragons – activating public money


zwelgje als lichtend voorbeeld?

zwelgje als lichtend voorbeeld

Kapitaal is lastig verkrijgbaar. Informals zijn terughoudend of onvindbaar, subsidies worden geschrapt en banken…tja. Anderzijds is er met sparen niks te behalen en is voor velen de lol van het beursbeleggen er wel vanaf. Reden voor De Investeerdersclub om een bijeenkomst te organiseren voor ‘mini dragons’. Informeel investeren met een kleine beurs: interessant of gekkenwerk?

 
Gisteren waren we te gast in het stijlvolle jonge advocatenkantoor Namjeski & Heeren in Breda voor een informatiesessie over bovenstaand thema. Informal investment, de kansen risico’s voor investeren met kleine beurs en de opkomst van crowdfunding kwamen hier aan bod.
De belangrijkste conclusie was dat het merendeel aan tafel op zoek was naar meer lol en meer betrokkenheid in de investeringen die zij doen. Veelal dertigers, allen man,  met een succesvolle carrière, die graag een deel van hun vermogen in willen zetten om ondernemers verder te helpen. ‘Beleggen op de beurs is niet leuk meer’ en ‘een pensioen opbouwen kan altijd nog’, zo klonk het aan tafel.
Het meeste geld in de huidige economie staat op rekeningen van particulieren en bedrijven. Als we een deel van dit geld kunnen activeren, kan dit wel eens uitgroeien tot de motor van de nieuwe economie. Bovendien is het nu de tijd om in te stappen bij startende bedrijven. Meer dan 50% van de ‘fortune 500’ bedrijven, zo wees Amerikaans onderzoek uit, is opgericht in een crisis!
Het enthousiasme van gisterenavond, doorspekt met een flinke dosis realiteitszin, deed mij vermoeden dat we hier te maken hebben met een nieuwe beweging. Op LinkedIn hebben we daarom vandaag meteen een groep aangemaakt. Wie volgt?
Advertisements

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Informal Investment and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s