Prijsvraag: oplosmiddel zoekt uitdagend probleem


 
 

oplosmiddel zoekt probleem
oplosmiddel zoekt probleem

In deze barre tijden van winterse kou en economische crisis staat de ruimtelijke sector op zijn kop. Net als wij. Omdat we geloven dat nieuwe perspectieven leiden naar nieuwe inzichten en oplossingen. Daarom keren we de boel eens om en schrijven een prijsvraag uit voor de meest uitdagende kwestie in de stadsontwikkeling voor 2011.

Spelregels

Iedereen die actief is op het gebied van stadsontwikkeling en zijn/haar probleem nog dit jaar opgelost wil zien, kan deelnemen.

Er gelden 2 randvoorwaarden:

  • De kwestie speelt op het gebied van de stadsontwikkeling;
  • Het betreft een actueel (sociaal-)ruimtelijk probleem, dat in dit nieuwe jaar nodig aandacht behoeft.

Er gelden 2 beoordelingscriteria:

  • De kwestie is een echte hersenkraker: de gebruikelijke oplossingsrichtingen voldoen niet (meer), de kwestie is vastgelopen en vraagt om een nieuw perspectief.
  • De kwestie is herkenbaar voor professionals in de stadsontwikkeling, maar succesvolle antwoorden en oplossingen liggen niet voor het oprapen.

Een goed voorbeeld van het toepassen van een perspectiefwissel is bijvoorbeeld het aanbieden van leegstaande woningen in een typische knusse bloemkoolwijk als vakantiehuizen, inclusief huurfietsen en wandelroutes. Of Poolse bouwvakkers de kans bieden om hun droomwoning te klussen van verpauperde (dus goedkope) stadswoningen, om er lang en gelukkig te wonen.

De inzending

Welk probleem houdt u bezig en zou u in 2011 graag opgelost zien? Vertel het ons in minimaal 100 en maximaal 500 woorden. In de inzending is in ieder geval uitgelegd wie er last heeft van de kwestie, wat de kwestie inhoudt, waar de kwestie zich afspeelt en hoe lang de kwestie al speelt. Het toevoegen van afbeeldingen wordt gewaardeerd. U kunt uw inzending tot 14 februari 2011 mailen naar oplosmiddel@middenin.com.

De procedure

  • Vragen stellen kan tot 7 februari via oplosmiddel@middenin.com.
  • Uiterlijke inzenddatum: 14 februari 2011, via hetzelfde mailadres.
  • De inzendingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Caroline de Jager (3isacrowd), Martijn Blom (Droomzaken) en Tineke Booi (Orka-Advies). De prijswinnaars worden uiterlijk 28 februari 2011 bekendgemaakt.
  • Voor de prijsuitreiking en presentatie van de adviezen wordt een bijeenkomst georganiseerd.

Prijs

Drie winnaars winnen ieder twee prijzen: een advies van Middenin op basis van de perspectiefwissel ter waarde van € 2011,- en een cadeaubon van € 100,- te besteden bij een van de winkels van pop-up-stores 3isacrowd. Dit bedrijf biedt letterlijk en figuurlijk een nieuw perspectief op de zaak door leegstaande panden tijdelijk in te richten als boetiek. Wij zien de meest actuele kwesties graag tegemoet – alvast veel succes met het benoemen daarvan!

Advertisements

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Prijsvraag and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s