eerste exit de investeerdersclub


DLC logo
DLC logo

De eerste succesvolle exit vanuit De Investeerdersclub is een feit. Recentelijk stapten vier leden uit Dutch Learning Company (DLC), ook wel bekend van Iedereen EHBO. Hieronder de ervaring vanuit de ondernemers gezien.

Dutch Learning Company (DLC) bevond zich medio 2010 in een turbulente groeifase. Na de succesvolle introductie van Iedereen EHBO in de Nederlandse markt, was inmiddels ook gestart met de ontwikkeling van opleidingen voor de zakelijke markt, VCA en BHV.  In augustus 2010 heeft DLC gericht naar investeerders gezocht. Hierbij is in september uiteindelijk gekozen voor een samenwerkingsverband van een aantal leden van De Investeerdersclub.

De actief betrokken investeerders hebben samen met het management van DLC op basis van een inbreng van geld en tijd een grondige herstructurering gerealiseerd zowel in juridische als in financiële zin. Tegelijkertijd is er voor de verkoop van bedrijfsopleidingen een partnerprogramma opgezet. Dit alles is gezamenlijk in een relatief korte periode van ruim 6 maanden gerealiseerd. Hiermee is een basis gevormd voor verdere solide groei.

Voor de gewenste versnelling van verdere groei diende zich al snel een nieuwe investeringspartij aan om Dutch Learning Company nog verder uit te bouwen. De leden van de Investeringsclub hebben DLC die ruimte gegeven door op dat moment, met rendement, afscheid te nemen.

Wij kijken terug op een zeer waardevolle bijdrage van de Investeringsclub in zijn totaliteit en de betrokkenheid van elke ondernemer in het bijzonder. Zo kregen wij niet alleen ‘smart money’, maar ook ‘involved money’. En dat is in onze ogen de definitie van ware ondernemerschap: op het juiste moment op de juiste plaats betrokken zijn.

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Informal Investment, training and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s