Terugblik: UtrechtInc, Keilman en Philips


Foto Dirk Rentmeester

Foto Dirk Rentmeester

Meestal op deze plek aankondigingen van evenementen, publicaties in de media en ander vermeldenswaardig nieuws. Zelden blikken we terug. Daarom hier een terugblik naar de afgelopen tijd.

Op 20 april was het tijd om te tracteren. Bij UtrechtInc startten we officieel met onze tweede club: De Investeerdersclub UtrechtInc. Het doel hiervan is om in de sfeer van De Investeerdersclub (informeel en actief) een club op te zetten voor investeerders uit (de regio) Utrecht gerelateerd aan de incubator van de kennisinstellingen aldaar. Deze bijeenkomst stond tevens in het teken van de afsluiting van de Masterclass Financieren, die naast UtrechtInc, georganiseerd was door Taskforce Innovatie Utrecht, Syntens en Live Wire. Maar liefst acht ondernemers pitchten deze keer daarom voor onze investeerders.

Foto Dirk Rentmeester
Foto Dirk Rentmeester

In de gebruikelijke informele sfeer spraken de ondernemers met investeerders. Hieruit zijn verschillende vervolggesprekken uit voorgekomen.

 
Een dag later was het weer raak. Samen met Alumnext en Taskforce Innovatie Utrecht organiseerden we een bijeenkomst in Rijnsweerd gehost door CMS Dercks Star Busmann.
 
Thema van die bijeenkomst was ‘Financier je ambitie’. Alle vormen kwamen aan bod; van crowdfunding via Seeds tot subsidiebegeleiding door Vectrix. Ook informal investment ontbrak niet en niemand minder dan ‘dragon’ Henk Keilman kwam hierover aan het woord.
 
De bijeenkomst werd voorgezeten door Peter Rikhof, hoodredacteur van Brookz. Maar het grote succesnummer van de avond was toch wel het optreden van Tjerk Ridder, die het thema financieren behandelde vanuit een muzikale analogie van de reis. Of beter gezegd de lift. Een lift met caravan, maar zonder trekhaak. Ondersteund met filmpjes vanuit zijn eigen avontuur.
 
waarheen gaat jouw lift?
Een uitgebreid verslag van de bijeenkomst is terug te vinden op de website van Alumnext (de alumni business club van Utrecht)
 
Op vrijdag 6 mei hebben we de finanlisten van de Philips Innovation Awards getraind op het hoofdkwatier in Amsterdam. Een kleine week later vond in Rotterdam de finale plaats.
 
De ondernemers volgden al sinds de vroege ochtend trainingen en coachingsssessies. Wij hadden het dankbare slot tussen 17 en 18.30, voorafgaand aan de borrel. De combinatie van een intensieve dag achter de kiezen en een koud biertje in het vooruitzicht, zorgden voor een ietwat opstandige stemming.
 
 
Het werd echter een verrassend interactieve middag, waarbij de deelnemers hun verkooppraatje in korte tijd compleet omvormden door volledige pitches. Met onze gebruikelijke eerlijkheid en verrassingen waren ze behoorlijk gek gemaakt, hetgeen tot meerdere positieve feedback achteraf leidde. Henk Keilman
Tijdens de finale een week later is Clinical Graphic van Peter Krekel uitgeroepen tot winnaar van de Philips Innovation Awards 2011. De Sun Shade van Lianne van Genugten kreeg een eervolle vermelding. DIC bij PHIA
 

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in dealmaking, information meeting, Prijsvraag and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Terugblik: UtrechtInc, Keilman en Philips

  1. Particularly well executed writing..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s