Succesvolle lancering ‘De Investeerdersclub Rotterdam’


walking dinner

walking dinner

Op woensdag 25 januari vond het eerste dealmaking-dinner van 2012 plaats in de Maastoren in Rotterdam. Met een groep van vijftig investeerders en een aantal ondernemers werd de oprichting van de Investeerdersclub Rotterdam gevierd. Uiteraard was er genoeg tijd en ruimte voor de ondernemers en investeerders om elkaar te ontmoeten en interessant gesprekken te voeren.

Op de 35e verdieping met uitzicht op de Kop van Zuid, werden de eerste informals al vanaf 15:00 uur ontvangen om deel te nemen aan een intervisie sessie. Hier kreeg tevens een aantal ondernemers de kans om hun plannen te presenteren en de ongezoute mening van een aantal informals te horen.

room with a view

room with a view

Vanaf een uur of zes kwam het leeuwendeel van de informals binnen druppelen om tijdens een walking dinner de pitches te horen van drie veelbelovende ondernemers. De avond begon echter met een videoboodschap van wethouder arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie Korrie Louwes, die het belang van ondernemerschap in Rotterdam nog eens aanstipte, iedereen welkom heette en de initiatiefnemer van de avond bedankte.

De drie ondernemingen die de revue zijn gepasseerd zijn in het kort:
– Green Motion Technologies, die zijn nieuwe technologie voor een stil tandwiel, o.a. toe te passen in scheerapparaten, presenteerde;
– Rolling Orange Bikes, met de groei die ze willen doormaken op het gebied van verkoop van Nederlandse fietsen in New York;
– Vrindavan met hun nieuwe assortiment chocolade in Indisch thema dat binnenkort niet alleen op de Nederlandse markt verkrijgbaar zal zijn maar ook in India.

En allemaal hadden ze hetzelfde doel, het vinden van een of meerdere investeerders die tijd en geld willen investeren in hen als ondernemer en bijbehorende plannen.

Als afsluiter presenteerde de Investeerdersclub een overzicht van afgelopen jaar. Hier bleek maar weer dat de totale club nog steeds groeiende is en de grondlegger is van steeds meer deals tussen informals en ondernemers. Niet alleen op een directe manier, maar ook indirect door het organiseren van events waar investeerders gemakkelijker met elkaar in contact komen en van elkaar kunnen leren.

Na de presentatie was het tijd voor het dessert en konden geïnteresseerde investeerders en ondernemers nog eens de zaken bespreken. Al met al weer een geslaagde activiteit met interessante ondernemingen waar we snel meer van zullen horen.

Had je dit event ook willen bijwonen? Ben je investeerder of ondernemer? Laat het ons dan weten zodat we je op de hoogte kunnen stellen van komende activiteiten vanuit de InvesteerdersClub Rotterdam.

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Erasmus, Informal Investment and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s