STARTKAPITAAL VOOR 7 ONDERNEMERS VIA DE INVESTEERDERSCLUB


Investeerders trekken de knip in het eerste kwartaal van 2012

De Investeerdersclub is een netwerk van investeerders die open staan voor het financieren van startende ondernemingen met een sterk business concept. In het eerste kwartaal van 2012 zijn daarbij maar liefst 7 deals tussen investeerders en ondernemers gerealiseerd. Samen zijn deze deals goed voor maar liefst € 360.000,- aan particulier geïnvesteerd vermogen, variërend van € 15.000,- en € 100.000,- per investering. “Met deze investeringen kunnen de ondernemers hun bedrijf verder uitrollen”.

Sterke toename

Vergeleken met voorgaande jaren, is dit aantal een enorme toename. “We zijn trots op deze toename in aantal deals en investeringen”, aldus Martijn Blom – zelf investeerder en medeoprichter van De Investeerdersclub. “Vorig jaar merkten we dat actieve investeerders ons steeds beter wisten te vinden en zich steeds makkelijker bij ons aansluiten, maar investeerders bepalen zelf of en hoeveel ze investeren in de proposities die wij aan ze presenteren. We zijn een club en geen fonds. We brengen ondernemers en investeerders samen en daarna werken ze onderling aan het al dan niet tot stand komen van een deal. We waarschuwen en informeren slechts op voorhand”.

Uiteenlopende ondernemingen

De 7 bedrijven waarmee de deals zijn gemaakt, vormen een divers gezelgschap. Zo zijn er een aantal typische Tech Start-Ups, zoals SellanApp dat voorziet in crowdsourcing en crowdfunding voor Apps, City Secret die de lokale concurrent voor Groupon aan het neerzetten zijn en Share-a-bite; het sociale ‘uit eten’ netwerk van Nederland.

Een ander bedrijf dat een investering in de wacht heeft gesleept is Dakra. Zij ontwikkelden een mechaniek om de filters van crossmotoren snel en mechanisch schoon te maken en oliën. Een product dat inspringt op de behoefte in een kansrijke nichemarkt.

De meest in het oog springende is toch wel ‘Beef and steak’, een internetwinkel voor bijzonder vlees. Zij nodigden vorig jaar september De Investeerdersclub uit voor een barbecue op hun locatie. Verder regelden ze hiervoor zelfs een wereldkampioen barbecueën uit om het de investeerders optimaal naar de zin te maken.

Internationale bedrijven

De overige twee deals zijn tot stand gekomen vanuit de competitie ‘Ondernemen zonder grenzen’. De Investeerdersclub was in 2011 voor de tweede maal ‘lead investor’ van dit evenement, speciaal bedoeld voor Nederlandse ondernemers met een business (of plannen hiertoe) in Azië, Afrika en Zuid-America. Dit jaar wisten ‘Riwik’, die voorziet in kleine windmolens voor Keniaanse gezinnen en ‘Kiss & Tell’, een duurzaam modemerk uit India, investeerders uit onze club voor zich te winnen.

Via partners in contact met ondernemers

De Investeerdersclub komt onder andere via partners in contact met interessante ondernemers. Zo is het eerder genoemde OZG een initiatief van ‘NCDO’ en ‘Bidnetwork’. Verder werken ze samen met UtrechtInc en het Valorisatieprogramma in Rotterdam. ‘Hierdoor hebben onze investeerders toegang tot interessante proposities en kunnen deze organisaties investeerders aan zich binden’ aldus Keith Wallace, mede-oprichter van de club. ‘Sinds kort zijn we daarom overgestapt op een verplichte voorbereidingsdag en gooien we ondernemers nooit meer blanco voor de leeuwen. Dat beleid werpt nu zijn vruchten af’ Aldus Wallace.

Eerste investeringen

Martijn Blom: “Niet alle investeerders die bij ons aangesloten zijn, hebben volop investeerderservaring. Voor een deel is die rol van “investeerder” nieuw. Dat begrijpen wij en daar richten wij ons ook op in.”  Zo organiseert zij op donderdag 29 maart 2012 een evenement in samenwerking met het ondernemersblad Sprout met als titel ‘My First Investment’. Ook Erwin Koenraads, lid van De Investeerdersclub en auteur van het “Handboek Informal Investment’ Onderschrijft dit. “Startende investeerders hebben vaak nog veel vragen en via onze events, mijn boek en onze informele bijeenkomsten helpen wij hen graag verder. Martijn Blom: “Dat maakt ons netwerk ook zo sterk. We beantwoorden de behoefte van zowel ondernemers als investeerders en scheppen mooie voorwaarden voor succes door hen samen te brengen.”

Voor meer informatie over:

De Investeerdersclub:                                  www.deinvesteerdersclub.nl
Event ‘My First Investment’                      www.sprout.nl/myfirstinvestmentHandboek Informal Investment:                                  www.handboekinformalinvestment.nl

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s