The passion of dealmaking


Investeerders

Op 5 april vond in Rotterdam in het Scheepskwartier de eerste eigen dealmaking van de Investeerdersclub Rotterdam plaats. Het was aan restaurant nul10 om de investeerders en ondernemers van een heerlijk buffet te voorzien, waarin ze zeker niet tekort schoten. Omdat half Rotterdam was uitgelopen om de uitzending van Passion onderaan de Erasmusbrug te bezoeken, was het nog even zweten of het restaurant, dat enkele meters verderop lag, nog wel bereikbaar was. Maar uiteindelijk redde iedereen het om de pitches van de aanwezige ondernemers te horen.

Allereerst was Woosha TV aan de beurt. Deze onderneming, opgezet door de heren Maarten Fokkelman en Bart Vreugdenhil, maakt het mogelijk dat je nooit meer een serie mist door het versturen van reminders op het moment dat je favoriet op tv is. Ze willen hierbij graag samen gaan werken met bijvoorbeeld verkopers van dvd-boxen om  het optimale tv-serie aanbod te garanderen. Met al eerder een investeerder aan boord te hebben gehad, zijn ze op zoek naar een tweede ronde investeringen waar ze inmiddels al een nieuwe investeerder voor aan boord hebben om mee te doen.

Desmond Rogers

Daarna sprak de eerste internationale ondernemer die ooit heeft gepitcht voor investeerders van de club. Desmond Rogers was net uit het vliegtuig gestapt vanuit Ierland om de dealmaking bij te kunnen wonen. Zijn jarenlange ervaring als ondernemer was hem duidelijk af te zien. Waar vele ondernemers vaak toch zenuwachtig zijn om  hun verhaal te vertellen, leek het voor Rogers eerder een tweede natuur. In Ierland runt Rogers een bedrijf waarbij hij met amfibische bussen uit de Tweede Wereldoorlog tours verzorgt in en rond Dublin. Het aantal toers op een dag kan soms oplopen tot 26 per dag en met bussen uit de Tweede Wereldoorlog gaat dat toch een keer opbreken. Vandaar zijn zoektocht naar een investering om nieuwere bussen te kunnen aanschaffen.

Rogier van Camp

Als laatste ondernemer mocht Rogier van Camp naar voren komen om zijn onderneming, Computerpark te pitchen. Met deze onderneming verkoopt hij computers, laptops en hardware dat hij opkoopt in het buitenland aan particuleren en kleinbedrijven. Een tak van computerpark,  genaamd Leapp, specialiseert zich hierbij in Apple-producten. Van Camp is voornamelijk op zoek naar iemand die zijn bedrijf naar een hoger plan kan tillen en hem kan helpen de onderneming, die al een behoorlijk omzet aan het draaien is, sneller te laten groeien.

Met de laatste ontwikkelingen rond het video-kanaal van de Investeerdersclub was het voor de investeerders mogelijk om al een aantal pitches vantevoren te zien. In de toekomst wordt het zelfs misschien mogelijk voor de investeerders om te bepalen wie ze wel en niet willen zien op een dealmaking. Aan de investeerders dus de boodschap om het kanaal in de gaten te houden, want er worden wekelijks nieuwe pitches op gezet.

En nadat de ondernemers hun zegje hadden gedaan was het ook aan de investeerders de beurt om het een en ander over henzelf te vertellen.  Door een grote variëteit in ervaring en expertise van de aanwezige investeerders was het leuk om te horen waar ze zoal naar op zoek zijn. De Investeerdersclub Rotterdam is na deze avond zeker weer een paar leden rijker. En met de laatste slokken wijn druppelde iedereen verzadigd van het excellente buffet en de interessante pitches de deur uit. Wie weet wat deze dealmaking weer teweeg heeft gebracht. We houden je in ieder geval op de hoogte!

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s