Dealmaken in Utrecht


This slideshow requires JavaScript.

Omdat de in eerste instantie beoogde locatie erg druk was door een ander evenement werd deze Dealmaking in Utrechtinc gefaciliteerd. Na een naadloze overgang van een eigen borrel van de Utrechtse ondernemers bleven een aantal van hen hangen bij de borrel van de investeerdersclub. Hierdoor ontstonden een aantal onverwacht interessante gesprekken. Het eten en drinken werd op locatie verzorgd door TwoGather en met lekkernijen als vegetarisch vlees werden velen aangenaam verrast.

Naast dat deze Dealmaking pitches van onze Nederlands ondernemers bevatte stond er ook een pitch uit Afrika op het programma. Donderdag 17 mei vindt er in Rwanda een congres plaats waar Afrikaanse ondernemers op af komen. Afrika is een continent vol kansen dus de investeerdersclub heeft aangeboden commentaar te geven op de pitches van Afrikaanse ondernemers. Dit commentaar werd tijdens de dealmaking gegeven en opgenomen, donderdag 17 mei wordt dit in Rwanda door Gert getoond aan alle aanwezigen.

De Afrikaanse pitch was van een ondernemer die de eerste internetwinkel in Kenia wilde opzetten. Hij sprak over het verkopen van allerlei goederen en zocht naar een investeerder om dit waar te maken. Binnen de investeerdersclub rezen een aantal vragen op over de aanwezigheid van internet en het doel van de webshop. Deze vragen worden op het congres in Rwanda gesteld en met de ondernemer in kwestie besproken.

Na de virtuele pitch was het tijd voor de live-pitch van TrainTool. Zij hebben een product ontwikkeld om na een (bedrijfs)training je skills te kunnen blijven verbeteren. Trainers kunnen online een een programma aanbieden dat na de offline training gevolgd kan worden met dezelfde groep. Ze zijn op zoek naar een investeerder om het product, waarvan de eerste versie nu uitontwikkeld is, aan de man te brengen en door te pakken richting de internationale markt.

De tweede pitch van de avond kwam van FlorAccess. Dit online platform richt zich erop de internationale planten- en gewassenmarkt samen te brengen op een online platform. Waar veel van de handel binnen deze sector nu nog op beurzen en eigen netwerken berust is het erg interessant de hele markt in een online catalogus te kunnen vinden. Binnenkort wordt de website online gebracht, ze zijn op zoek naar een investeerder die een laatste push kan geven op weg naar de wereldmarkt.

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in dealmaking, Informal Investment, UtrechtInc and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s