100 dagen ‘under pressure’


Een versneld programma voor startende bedrijven

kick off

kick off

Voor start-ups bieden de vele leegstaande panden en co-workingsplekken in Nederland voordelige kantoorruimte. “Prima om te werken, maar coaching of een community is er niet. Daarom dat wij kiezen voor bedrijfsincubator UtrechtInc.” Aldus Jan-Willem Heinen van startup Viriciti. “Deze week zijn wij daar gestart in de Pressure Cooker. Een programma van 100 dagen om versneld en in de juiste stappen tot succes te komen. Nu hopen we in 3 maanden al te zijn waar we willen.”

Doelgericht aan de slag

Op 3 en 4 september kwamen acht geselecteerde startups bij UtrechtInc bijeen voor de start van de Pressure Cooker. Via workshops, presentaties en ‘out of the building’ opdrachten maakten de ondernemers in twee dagen een begin met het formuleren en aanscherpen van hun business model. “Dit programma helpt hen om doelgericht en met de nodige zelfreflectie aan de slag te gaan”, vertelt Marcellien Breedveld van UtrechtInc. “Zet aannames om in feiten. Ontdek wie je (eerste) klanten zijn en welk probleem je oplost. Kijk kritisch naar hoe groot de marktbehoefte is. Schat je grootste risico’s in. Het zijn allemaal vragen die ondernemers continu aan zichzelf moeten stellen en in de markt moeten toetsen. De Pressure Cooker biedt daarbij een praktische stok achter de deur.”

De kick off

Op dag één van de kick off kregen de ondernemers uitleg over het business model canvas en een workshop over Customer Development en Customer Discovery. Op dag twee vertelde Robbert van Geldrop van BackupAgent hoe je met een ‘Minimal Viable Product’ in fases je product of dienst test, zodat deze uiteindelijk precies aansluit op de klantbehoefte. Ook was er volop tijd voor interactie en praktijkvoorbeelden van gevestigde ondernemers. Deelnemer Brian de Lange van AMCATH is enthousiast en vertelt: “Deze 2 dagen gaven mij een enorme boost! Ik ben zeer geïnspireerd door alle nieuwe inzichten, de ambitieuze ondernemers hier en het bevlogen team van UtrechtInc.”

Hoe straks verder?

Aan het eind van dag twee presenteerden alle deelnemers voor de Adviescommissie van UtrechtInc hun plan van aanpak voor de komende 100 dagen. In december 2012 volgt een oordeel voor verdere toelating tot de incubator. “Tot die tijd komen de ondernemers 2-wekelijks bij elkaar voor intervisie, feedback en coaching. Natuurlijk met een programma volgens de lean startup principes”, aldus Marcellien Breedveld van UtrechtInc.

About droomzaken

ondernemend investeerder
Aside | This entry was posted in UtrechtInc and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s