VERSLAG: iWhisper meest belovende startup van Utrecht


iWhisper

Winnares iWhisper

Utrecht – Uit meer dan 40 aanmeldingen is iWhisper door zowel de jury als het publiek verkozen tot winnaar van de Utrechtse ondernemerscompetitie de UtrechtInc Award. iWhisper ontwikkelt audiotour applicaties met 3D-geluid voor de kunst en toerisme sector.

De startup ontving tijdens de finale op 31 januari € 2.500 van Rabobank Utrecht en won ook de publieksprijs door de meeste social media “likes” te verzamelen. Tijs Markusse van organisator UtrechtInc: “Met dit event willen wij innovatief ondernemerschap stimuleren.”

Onderneemster Mirte Gosker van iWhisper ging de strijd aan met finalisten My ComplianceCheckSmartcouponsViriCiti, enIncrowd  De heren van ViriCiti en Incrowd werden gefeliciteerd met een tweede plek en gaan net als iWhisper direct door naar ronde twee van de landelijke ondernemerscompetitie New Venture.

Competiviteit

Twee minuten kregen de vijf finalisten ieder op het podium om de jury en het publiek te overtuigen. Jurylid Mark Voermans vanMicrosoft: “De sfeer zat er goed in. Mooi om te zien hoeveel competitiviteit de ondernemers hebben”. Naast Mark beoordeelden ook juryleden Floris Croon van New VentureMartijn Blom van De Investeerdersclub en Marijn de Geus van TrainTool (winnaar 2012) de bedrijfspresentaties van de startups.

Het kan heel snel gaan!

“De aanloop naar succes vraagt om doorzettingsvermogen. Maar het kan ineens heel snel gaan!” Ook ervaren ondernemer Iwan Gobel kreeg tijdens de finale de microfoon in handen en deelde met enthousiasme zijn weg naar succes. Hij werd in 2005 verkozen tot ‘100% beste ondernemer van Nederland’ en opereert op dit moment met vier bedrijven in meer dan 20 landen.

Aanscherpen en sparren

Eerder die middag kregen de finalisten een masterclass Pitchen van Edo van SantenHolger Breukink van Smartcoupons: “Dankzij de training kon ik mijn pitch flink aanscherpen.” Daarnaast had UtrechtInc voor het dagprogramma experts uitgenodigd om uitgebreid met de ondernemers te sparren over verdienmodellen, klanten en investeringen. Zo konden de ondernemers goed voorbereid het podium op.

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Informal Investment, Prijsvraag, UtrechtInc and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s