DEALMAKING DINNER | Utrecht 5 – 3 – 2013


ImageMidden in de stad Utrecht bevindt zich een oase van rust, het Fort aan de Klop. Dit voormalig verdedigingswerk – gelegen op een eiland aan de Vecht – was afgelopen 5 maart het toneel van het tweede dealmaking diner van 2013.

Tegen het eind van de middag kwamen een kleine dertig investeerders samen in het Fort aan de Klop. Het weer was aangenaam en er werd dapper geborreld in de laatste zonnestralen. De hoge muren van het fort blokkeerden deze echter snel waardoor ook de laatste personen zich naar binnen verplaatsten.

Waar men zich vroeger verweerde tegen aanvallen van de Spanjaarden, moesten vijf ondernemingen zich vanavond verweren tegen kritische opmerkingen van de aanwezige investeerders. LEEV mobility trapte de avond af. LEEV mobility presenteerde een elektrische step die deze avond uiteraard aanwezig was. Dit makkelijk opvouwbare vervoersmiddel rijdt op elektriciteit en is ideaal om te gebruiken in de stad maar ook uitermate handig in magazijnen of op locaties in de haven.Image

‘Betaalbaar en technisch superieur’, zo omschrijft de ondernemer van de tweede pitch zijn product. Zijn onderneming TERGAO speelt in op de ‘groene’ trend. Door het gebruik van bamboehout als substituut voor hardhoutsoorten, zal er in de toekomst minder tropische regenwoud hoeven worden leeg gekapt. Zelfs sceptische investeerders werden overtuigd van de kwaliteit door de meegenomen bamboehoutvoorwerpen.

Vervolgens was het de beurt aan HousingAnywhere. Dit platform maakt het leven makkelijker van studenten die in het buitenland op zoek zijn naar een kamer en tegelijkertijd hun eigen kamer moeten verhuren. Een voormalig student aan de Erasmus Universiteit bedacht daar iets voor. Universiteiten kopen een lidmaatschap waardoor ze aantrekkelijker worden voor internationale studenten terwijl de studenten door middel van uitwisseling aan een kamer komen.

De volgende pitch – BesteGarage.nl – betreft net als HousingAnywhere een online service. De onderneming speelt in op het wantrouwen dat veel autobezitters ervaren bij een bezoek aan de garage. BesteGarage.nl geeft consumenten de kans autogarages online te vergelijken en vergroot de kans op het vinden van een betrouwbare garage in de buurt.

ImageTerwijl de aanwezigen toekeken hoe het walking dinner buffet werd klaargezet was het eerst nog de beurt aan Beleggingsmatch. Na jaren ervaring bij een grote Nederlandse vermogensbeheerder besloten de mannen van Beleggingsmatch voor zichzelf te beginnen. Op de website is het mogelijk op een inzichtelijke en makkelijke manier beleggingsdiensten van aanbieders te vergelijken.

Het luisteren naar de ondernemers had hongerig gemaakt. Investeerders en ondernemers trokken zich terug met een bord vol eten en goed glas wijn. Goede ideeën en visitekaartjes werden uitgewisseld. Na een dankwoord verlieten ook de laatste fanatiekelingen voldaan het fort.  

 

 

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s