DEALMAKING DINNER | Breukelen 17 – 4 – 2013


Poort naar Nyenrode

Poort naar Nyenrode

Hypermoderne ondernemers presenteerden zich deze avond in een middeleeuws kasteel. Voor het derde Dealmaking Diner van 2013 was De Investeerdersclub te gast bij de Nyenrode business universiteit, sinds april tevens ‘societal member’ van De Investeerdersclub. De enige private universiteit van Nederland die in 1946 werd opgericht om Nederland economisch weer op de kaart te zetten na de Tweede Wereldoorlog, een toepasselijke locatie voor een dealmaking diner dus!

Een start-up die zichzelf als missie heeft gesteld ‘mensen nooit meer vieze wijn te laten drinken’, Winecast, verzorgde aan het begin van de avond een wijnproeverij. De bijna veertig aanwezige investeerders proefden zes verschillende wijnen en beoordeelden deze vervolgens. Winecast berekent hiermee ieders individuele wijnsmaak en stelt een pakket samen met wijnen die je lekker vindt. Via de website of app kun je deze weer beoordelen zodat het volgende pakket nog beter op je smaak is afgestemd.

Na deze proeverij verplaatste het gezelschap zich naar de prachtige Ridderzaal, waar de investeerders zittend konden luisteren naar waar zij voor gekomen waren; vijf pitches van enthousiaste ondernemers. In deze ridderlijke setting vertelden zij over hun allesbehalve middeleeuwse ideeën. De twee mannen van Snowciety beten het spits af. Zij ontwikkelden een app waarmee je je vrienden altijd terug kunt vinden op de skipiste. De app zal gratis beschikbaar zijn voor skiërs, hun business model is met name gebaseerd op het verkopen van de verkregen data van gebruikers aan ski resorts of andere partijen.

Pitches in de Ridderzaal

Pitches in de Ridderzaal

Ook de volgende pitch presenteerde een app. Private Whatsapp heeft als doelgroep grote bedrijven die bang zijn dat gevoelige informatie uitlekt doordat werknemers via slecht beveiligde messenger-services of social media met elkaar communiceren. Zij ontwikkelden in opdracht van defensie een messenger die de interface van een bedrijf kan aannemen en waarop veilig gecommuniceerd kan worden.

Als dank voor het beschikbaar stellen van het prachtige kasteel als toneel voor deze avond, werd tussendoor het podium geboden aan studenten van de Nijenrode Universiteit om hun business plan te presenteren. Met hun waterbesparingssysteem waren zij het winnende team van een die middag afgesloten competitie onder de studenten van Nijenrode. Op deze avond werden ze onderworpen aan kritische vragen van de investeerders, een leerzame ervaring!

De avond zat vol met pitches op het gebied van apps, social media en vernieuwende software. De vertegenwoordiger van SpreadtheBrand vertelde over het door hen ontwikkelde algoritme dat de juiste invloedrijke twitteraars jouw product laat aanprijzen. Het bedrijf is al in gesprek met een aantal grote potentiele klanten en gaf aan een investering nodig te hebben om de kansen te kunnen grijpen die zich aandoen.

Na deze start-ups was het de beurt aan een ondernemer in een verder gevorderd stadium. VERUM is al een aantal jaar actief in het ontwikkelen en verkopen van software-tools die software maken makkelijker en vooral efficiënter maakt. Deze ondernemer uit de brainport van Eindhoven pitchte voor een vervolginvestering om groei te verwezenlijken.

Inmiddels redelijk hongerig luisterden de investeerders naar de laatste pitch over EVIR. Met behulp van gezichtsherkennings-software heeft Cvive dit HR-instrument ontwikkeld die de match tussen de persoonlijkheid van de sollicitant en het vacatureprofiel objectief meetbaar maakt.

Voorzitter studentenbar nodigt iedereen uit voor de kelderbar

Voorzitter studentenbar nodigt iedereen uit voor de kelderbar

Hierna daalde iedereen snel weer één verdieping af om van het buffet te genieten dat daar inmiddels klaarstond. Tijdens het eten en daarna onder het genot van een drankje kwamen de gesprekken op gang tussen ondernemers en investeerders. Voor de enthousiastelingen met heimwee naar de studententijd werd tenslotte, bij hoge uitzondering, de kelderbar geopend voor buitenstaanders. Hier tapte de Nyenrode studenten nog wat laatste biertjes en werden de laatste kaartjes uitgewisseld alvorens iedereen weer huiswaarts ging.

Advertisements

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s