Startups op Utrecht Science Park ontvangen € 18.000


Bedrijven ronden fase één af bij bedrijfsincubator UtrechtInc

Bij het starten van een bedrijf komt heel wat kijken. Om dit proces te versnellen, organiseert UtrechtInc de Pressure Cooker van 3 maanden. Op 13 juni pitchten 6 deelnemende startups hun voortgang aan een onafhankelijke commissie van ervaren ondernemers en investeerders. RepurposeAntibodychainClubwatcher,Rentman en Easy Answer gaan door naar het vervolgprogramma bij UtrechtInc en ontvangen € 18.000 aan startkapitaal.

Met champagne ontvingen de geslaagde startups hun felicitaties. Martijn Blom van De Investeerdersclub en voorzitter van de commissie: “In maart dit jaar presenteerden deze ondernemers zich voor het eerst aan ons. Het programma heeft hen gevormd en gedwongen keuzes te maken. Hierdoor zie ik nu een enorme vooruitgang in bijvoorbeeld hun financiële onderbouwing.”

Gunstige financiering

Met het succesvol doorlopen van de Pressure Cooker ontvangen de startups nu € 18.000 voor het verder opschalen en –bouwen van hun bedrijf. Marcellien Breedveld van UtrechtInc licht toe: “Zij ontvangen deze risicolening zonder dat zij hiervoor aandelen uitgeven en betalen alleen terug bij bedrijfssucces.” De afbetaling begint na twee jaar. Om het ondernemersrisico te delen, betalen succesvolle bedrijven de lening maximaal 2,5 maal terug. De lening wordt verstrekt uit het Rabo Pre-seed Fonds.

Totaalprogramma

De ondersteuning van UtrechtInc gaat verder dan een financiële injectie. Teams met een innovatief IT concept kunnen bij UtrechtInc ook terecht voor een betrokken community, kantoorfaciliteiten en trainingen. Mark van de Pol van Clubwatcher: “Door alle nieuwe inzichten die ik hier opdoe, leer ik scherper naar mijn business te kijken. En ook erg handig, via UtrechtInc ontmoet ik nieuwe relaties die het bedrijf verder op weg brengen.”

Aanmelden voor de Pressure Cooker 

Na de zomer start weer een Pressure Cooker met maximaal 10 nieuwe startups. Ben jij een ondernemer of een alumni/onderzoeker/promovendi aan de Hogeschool Utrecht of Universiteit Utrecht? Heb jij een team, een innovatief IT concept en de ambitie om dat groots in de markt te zetten? Meld je dan voor 13 augustus aan. Of bel voor meer informatie naar 030 253 6169.

Bekijk ook de video voor meer informatie over UtrechtInc.

Advertisements

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s