UPDATE: VILLAGE CAPITAL NL


Amsterdam, 2 september 2013 – Op 8 oktober gaat Village Capital in Nederland van start. Village Capital NL heeft als doel om ondersteuning en risk kapitaal beschikbaar te stellen voor ondernemers die duurzame impact maken met hun organisatie, zoals GreenGraffiti® en Bough Bikes. Deze ondernemers willen met hun bedrijf doorgroeien naar een volgende fase.

Geselecteerde deelnemers volgen drie maanden lang het Village Capital programma waar toonaangevende ondernemers aan bijdragen. Zo leren ze van onder andere Arko van Brakel (CEO de Baak), Hans Meyer (co-founder van het “award-winning” concept citizenM) en James Veenhoff (partner bij Fronteer Strategy). Na drie maanden beoordelen de deelnemers elkaar. Het uiteindelijke resultaat is: twee deelnemers winnen ieder een investering van € 50.000. “Door elkaar te beoordelen ontstaat er niet alleen een beter beeld van de prestaties van de deelnemende ondernemers, maar leert iedereen ook nog eens ongelooflijk veel!” aldus Thomas Vaassen, program director Village Capital NL.

Ondernemingen die sociale waarde toevoegen kunnen zich tot 16 september inschrijven. Daarna wordt bepaald wie gaat deelnemen aan het eerste Village Capital programma in Nederland.

Over Village Capital NL

Het is een accelerator programma. Een programma die ondernemers en hun ondernemingen helpt een groei te realiseren na de start-up fase. Het Village Capital program is over gekomen uit de VS. Het programma is voor het eerst in Nederland en loopt van 18 oktober 2013 tot 17 januari 2014. Village Capital heeft zijn succes bewezen in verschillende landen waaronder India, Kenia, US, UK, Brazilië en China. Het programma van Village Capital is gebaseerd op het idee van peer-selectie, waardoor ondernemers leren van elkaar. Ook beoordelen ze elkaar zodat gezamenlijk besloten wordt welke twee ondernemers een gegarandeerde investering van 50.000 euro winnen. Daarnaast worden de ondernemers tijdens het programma begeleidt door experts, coaches en het wereldwijde netwerk van Village Capital. Village Capital Nederland wordt mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, The HUB Amsterdam en Sproutside in samenwerking met Village Capital US.

Advertisements

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s