9 nieuwe startups bij UtrechtInc


Uit bijna 50 aanmeldingen zijn 9 innovatieve IT startups geselecteerd voor het UtrechtInc versnellingsprogramma naar succes. In totaal vinden 23 startende bedrijven ondersteuning en startkapitaal bij de incubator. Deze week is de Kick Off voor de nieuwe lichting, met trainingen van onder andere bol.com. Deelnemer Jochem Westerhof van startup YouGuide: “Ons grootste leerpunt tot nu toe? Hoe geweldig je je eigen product ook vindt, test bij klanten en pas je business model daarop aan.”


De druk zit er goed op

“Al vanaf het begin zit de druk er goed op”, vertelt Jochem verder. Samen met co-founder Pim van Riet zijn zij een van de deelnemende startups aan de Pressure Cooker. Dit programma duurt 3 maanden en geeft tools voor het vinden van de kortste weg naar succes. In de Kick Off week werd vast ingegaan op het geven van een overtuigende pitch, klantgesprekken, het business model en de kracht van korte sprints met Agile management.

Energieke community

Saskia van Dalen, COO bij MediCompile, is enthousiast over haar eerste week bij UtrechtInc. “We maken hier deel uit van een energieke community die met raad en daad voor elkaar klaar staat.” Hieronder een overzicht van de 9 nieuwe startups bij UtrechtInc:

Met DokterVrij kunnen patiënten geschikte artsen vinden en direct online een afspraak maken. De service is gratis en vergelijkt artsen in één overzicht op expertise, beschikbaarheid, beoordeling door patiënten en aansluiting bij zorgverzekeringen.

Elerna is een online platform voor leermaterialen om docenten en leerlingen van middelbare scholen te helpen bij het persoonlijker en efficiënter maken van het leerproces.

3dPlaza is een online marktplaats waar ontwerpers hun eigen winkel kunnen exploiteren voor stijlvolle, 3d geprinte producten. 

Medicompile maakt het voor artsen makkelijker te participeren in klinisch onderzoek door eenvoudige samenwerking met het centrale lab mogelijk te maken.

Miraview biedt de retailindustrie een nieuwe manier van adverteren via dynamische product en etalage display mogelijkheden.

Taskhero World is een online platform waar bedrijven hun tijdelijke en kortlopende werkzaamheden kwijt kunnen en die door competente opdrachtnemers kunnen worden uitgevoerd.

De app Ukky helpt ouders in een paar minuten een heel album te creëren met foto’s van hun kids.

Urban Seeds betrekt medewerkers via een innovatieve leermethode bij MVO. De real-live business game laat zien dat MVO winstgevend is, positieve impact op milieu heeft en tot productievere en gelukkigere medewerkers leidt.

YouGuide is een volledig geautomatiseerde, intelligente, easy-and-fun-to-use coachapplicatie, die medewerkers online helpt bij het verbeteren van vaardigheden in het werk.

Image

Advertisements

About droomzaken

ondernemend investeerder
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s